Eleged van a rohanásból?

A Hauszmann Vendégházban nyugodtan kipihenheted magad. Itt nem a mentőautó szirénázására, vagy a türelmetlen autósok hangos kürtszavára fogsz riadtan ébredni. Egy sokkal kellemesebb madárcsicsergés, vagy egy „jóreggelköszönős” utcáról beszűrődő hang fog ráébreszteni, hogy nyugodtan lustálkodhatsz még egy kicsit! Na nézzük, hogy is van ez!

Hol van a ház?

Magyarország déli régiója, Mohácsi járás, Palotabozsok!  A Mecsek lábánál.
A hely, ahol harapni lehet a friss levegőt, az emberek kedvesek, és minden lehetőség adott a pihenésre. A falut körülvevő lankás területeken hatalmas sétákat tehetsz, hogy megropogtasd az irodában elgémberedett tagjaidat!  Ha kedved van, kiülhetsz a vízpartra, és lógathatod a kukacot naphosszat! Most már te is kipróbálnád, igaz? 

Na és milyen ez a ház?

Ez a parasztház még a II. világháború előtt épült. Valamikor igazi lakóházként használták, de miután megüresedett és évekig állt lakatlanul, úgy döntöttünk, nem hagyjuk kárba veszni. Felújítottuk hát kívül belül, de arra gondosan ügyeltünk, hogy a ház megőrizze eredeti építészeti jellegét. 
Parasztház. Három szoba, két fürdőszoba és egy konyha. Udvar, szabadtéri kemence, szalonnasütő, bográcsozó hely, játszótér.  Nagy udvar, amelynek a végében egy régi, de szintén felújított présház és pince van. Itt lehet ízletes ételeket főzni, közben pedig ízes beszélgetéseket folytatni! Egy két pohár bor is belefér!

Nem túl unalmas?

Ha valóban pihenni, és kikapcsolódni jöttél hozzánk, biztosíthatlak, hogy nem fogsz unatkozni. Először is. Mielőtt bármilyen programot felajánlok, próbáld ki, hogy egyszerűen csak kiülsz a tornácra, és nézed az utcán közlekedőket. Vegyél egy könyvet a kezedbe, és olvass, vagy csak egyszerűen gondolkodj. Tudod mit? Ne is gondolkodj! 
Aztán ha mégis megmozdulnál, először a közvetlen környéket ajánlom. Adunk neked kerékpárt, amivel végiggurulhatsz a falu utcáin, megnézheted a horgásztavat, kiszellőztetheted a fejed. Horgászni, vadászni is indulhatsz, ezeket az igényeket azonban jó, ha előre jelzed nekünk, hogy időben megszervezhessük.

De mit fog csinálni addig a gyerek?

Nos, a gyerekek becsatlakozhatnak a különféle programokba, illetve külön rájuk is gondoltunk. Az udvaron egy kisebb játszóteret alakítottunk ki számukra. Van még ezen kívül lengőteke is. A sétát és a bicajozást biztosan ők sem fogják kihagyni! Ha mégis elfáradnak, vagy túl sok nekik a falusi élet, akkor pedig bevonulhatnak a szobába, és tévézhetnek! A kamaszokra is gondoltunk: van wifi!

Milyen városok vannak errefelé?

Miután 2010-ben átadták az M6-os autópálya déli szakaszát, egy csapásra több város is karnyújtásnyi közelségbe került. Itt van például rögtön Mohács, Szekszárd, Baja, Pécs és még sorolhatnám. Itt most részletesen nem bocsátkozom bele a látnivalók és programajánlatok részletezésébe, de a honlapunkon ezek is megtalálhatók!

A fárasztó nap után pedig nyugodt pihenést kínál a Hauszmann Vendégház!

Ha megnéznéd közelebbről, vedd fel velünk a kapcsolatot!