Nyár végén 

Augusztus közepén járunk. Biztosan nemcsak nekünk van olyan érzésünk, hogy 20-a után már beköszönt egy új szakasza az évnek. Mindenki hazafelé indul már a nyaralásból, az éjszakák is egyre hűvösebbek. Megérett a szőlő, a gazdák szüretre készülnek.  A gyerekek óvodába, iskolába készülnek, a szülők pedig izgatottan várják, hogy végre minden visszatérjen a megszokott kerékvágásba. Amikor reggel mindenki dolgára indul, majd este a családi vacsoraasztal körül megbeszélik, hogy kivel mi történt aznap. 

Nem kell azonban ilyenkor sem lemondani a szórakoztató programokról!

Pihenésképp a hétvégéket ajánlott közös családi programokkal tölteni. Pihenjünk, hagyjuk, hogy valaki kiszolgáljon minket, miközben mi kifújjuk a gőzt! Válasszunk a pihenéshez aktív kikapcsolódást, menjünk gasztronómiai-, kultúr- vagy könnyűzenei fesztiválokra, szabadidős programokra. 

De hogy ne csak emlegessük, mutatunk is néhány lehetőséget a Hauszmann Vendégház környékén!

Íme: 

Szekszárd: 

Augusztus 20: Szent István napi ünnepség

Augusztus 25-26: Szekszárd Város Napja

Szeptember 13-16: Szekszárdi Szüreti Napok

Baja: 

Augusztus 19: Bajai halászlé titka (Gemenc Zrt. szervezésében)

Augusztus 20: Kincses sziget hajókirándulás

Augusztus 24-26: Bajai Szabadtéri Játékok

Gemenc: 

Augusztus 25. és 31: Igazi szarvasbőgés Gemencen!

Mohács:

Augusztus 17-20: Nemzetközi Néptánc Fesztivál

Szeptember 22: Mohácsi Szüreti- és Borfesztivál 

Villány: 

Augusztus 17: Intim Torna Illegál koncert

Augusztus 20: Szent István Napi Ünnepség

Pécs: 

Augusztus 20: Pécsi Állatkert szülinapja

Szeptember 7-9: Országos Veterán Autó Találkozó

Pécsvárad: 

Október 19-21: Pécsváradi leányvásár 

Feked: 

Ha még nem említettem volna, Palotabozsoktól néhány km-re, - Pécsvárad felé autózva - fekszik Feked, amelyet a Magyarországi Német Építészet Gyöngyszemének is szoktak nevezni. Érdemes átautózni a kis településre.
Weboldaluk így mutatja be a kis falut:

"A szokásos falusi látnivalókon túl (műemlék templom, patinás keresztek, szép kálvária, érdekes középület(ek)) Fekeden szinte az egész falu látnivaló.  A közúton a faluba érve ugyan még hagyományos falusi utcaképpel találkozik a betérő, mint bármely más, hasonló településen. Azonban ahogy közeledik a falu központja felé, egyre bővül a látvány is. Az utca másik oldala is megjelenik a maga eredeti szépségében. A két utca között rendezett közterületek, terek, patak, sétáló utakkal, romantikus kis híddal, padokkal. Az alábbi felvételekkel és a fekedi oldalakon megjelenő korábbi és további képekkel illusztrálni szeretnénk mindazt az élményt, amit a település látványa a helyszínen nyújthat. Nem beszélve arról a békéről és nyugalomról, ami itt várja az idelátogatókat... Az 1765-ben épült, 1846-ban bővített, majd 1992-ben felújított templom műemlék. Különlegessége a toronysüveg gazdagon díszített rézborítása. Műemléki védelem alatt áll a copf stílusú szószék is, amely helyi mester keze munkáját dicséri." 

Várunk benneteket! 

Válasszatok a fenti programok közül, és gyertek hozzánk a Hauszmann Vendégházba! 
Kérésre reggelit is készítünk Nektek! 

 

Hauszmann Irma

+36 30 585 5236